Omgeving

La Montagne Bourbonnaise

Le Pré-Châtel bevindt zich in het middengebergte, de Montagne Bourbonnaise in de Allier. De Montagne Bourbonnaise heeft een typisch landklimaat. Dit betekent strenge winters en warme zomers. De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25°C en 35°C. Een verkoelende bries uit de bergen zorgt ervoor dat het aangenaam blijft. Het voor- en najaar is erg zacht. Temperaturen van 21°C zijn eind oktober geen uitzondering. De heuvels met de vele beukenbossen, veranderen in een kleurrijk palet en zorgen voor een prachtig schouwspel.

Châtel-Montagne

Ons dorp Châtel Montagne, is zeker de moeite waard, om te bezoeken. De prachtige Romaanse Kerk, nodigt uit om ook van binnen bewonderd te worden. Verder zijn er een aantal kunstenaars die hun atelier in de zomer voor u open stellen. In het Maison de Patrimoine, zijn gedurende het hele jaar, verschillende kunstexposities te bezichtigen. Op de bovenste verdieping is een permanente expositie, over de historie en de restauratie van de kerk.

Vichy

Wilt U meer kunst en cultuur of gewoon een dagje gezellig winkelen, dan biedt Vichy voldoende mogelijkheden. Een leuke stad met vele architectonische juweeltjes. Vichy, ofwel klein Parijs, staat bekend om haar warmwaterbronnen. In het hart van de stad, vindt U enkele luxueuse thermenbaden. Verder is het heerlijk wandelen in het prachtige stadspark, om vervolgens aansluitend, aan de oever van de rivier de Allier een drankje te nemen.

Côte Roannaisse

Onze huiswijn, komt van de wijngaarden, die liggen in de Côte Roannaisse . Een wijngebied op de oostelijke helling van de Montagne Bourbonnais op ongeveer 20 minuten rijden van La Chabanne. Een prachtig gebied, met talloze pittoreske dorpjes en veel wijnboeren waar u de regionale wijnen kunt proeven.

Overige

Gallery

zicht-op-chatelmontagne uitzicht3 landschap hotelvillevichy casino

Reacties zijn gesloten.